שימור פוריות Archives - ד''ר משה רויבורט מומחה פריון וטיפולי פוריות Sun, 05 Feb 2023 15:16:28 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8.1 https://www.e-piryon.com/wp-content/uploads/2022/03/favicon-100x100.png שימור פוריות Archives - ד''ר משה רויבורט 32 32 אנדומטריוזיס ואי פוריות https://www.e-piryon.com/%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%95%d7%9e%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%96%d7%99%d7%a1-%d7%95%d7%90%d7%99-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa/ Wed, 18 May 2022 15:19:02 +0000 https://www.e-piryon.com/?p=518 אנדומטריוזיס היא מחלה גינקולוגית בעלת תסמינים מאוד לא סימפטיים. המחלה מאובחנת בקרב נשים בגילאי 25-40 ונגרמת עקב התיישבותם של תאי רירית הרחם במקומות שונים בגוף לאחר שנדדו ממנו החוצה. תסמיני המחלה הם מגוונים ונעים בין כאבי גב ורגליים, בחילות, עצירות, כיווצים בבטן תחתונה, עצבנות, עייפות,…

The post אנדומטריוזיס ואי פוריות appeared first on ד''ר משה רויבורט.

]]>
ד''ר משה רויבורט
ד''ר משה רויבורט

גינקולוג בכיר ומומחה לבעיות פריון וטיפולי פוריות

אנדומטריוזיס ואי פוריות

אנדומטריוזיס היא מחלה גינקולוגית בעלת תסמינים מאוד לא סימפטיים. המחלה מאובחנת בקרב נשים בגילאי 25-40 ונגרמת עקב התיישבותם של תאי רירית הרחם במקומות שונים בגוף לאחר שנדדו ממנו החוצה.

תסמיני המחלה הם מגוונים ונעים בין כאבי גב ורגליים, בחילות, עצירות, כיווצים בבטן תחתונה, עצבנות, עייפות, דימום, כאבים בקיום יחסי מין ועוד.

כאשר קיים דימום של וסת יתכן שגם התאים שנדדו ידממו, או אז קיימת סכנה של הידבקות רקמות, עקב אי יכולת הדם להתנקז החוצה מהגוף, מה שיגרום להיווצרותן של ציסטות וכאב נוסף.

זיהוי מחלת אנדומטריוזיס

כיוון שתסמיני המחלה אינם יחודיים ניתן לאבחן אותה באופן סופי רק על ידי ביצוע לפרוסקופיה. הליך הלפרוסקופיה מצביע על הימצאותה של רירית הרחם במקומות שונים מחוץ לרחם ומאפשר לראות הידבקויות הנוצרות עקב דימום וציסטות.

אנדומטריוזיס ואי פוריות

מחלת האנדומטריוזיס היא מחלה כרונית העלולה להוביל לאי פוריות ויש לדעת כיצד להתמודד איתה לאורך זמן.

אחד הסיבוכים של המחלה הוא הצטלקות של איברי הרבייה עקב הידבקות הרקמות, עקב כך נגרמת ירידה משמעותית בפריון וקושי להיכנס להיריון.

קושי נוסף בכניסה להריון קיים אצל נשים דתיות, מכיוון שבזמן המחלה נוצרים דימומים גם שלא בזמן מחזור, נשים דתיות הנושאות את המחלה מתקשות למצוא זמן לקיום המצווה, עקב היותן בנידה בחלק מאוד גדול של החודש.

טיפולים הניתנים לחולות במחלת אנדומטריוזיס

מדובר במחלה כרונית ואין כיום טיפול המסוגל לרפא אותה. הרפואה מציעה טיפולים תומכים לחולות, היכולים להקל על הכאבים ולאפשר להן לתפקד בחיי היום יום.

  • טיפולים תרופתיים

הטיפול הבסיסי במחלה הוא מתן תרופות משככות כאבים על מנת להקל על סבלן של הנשים ולאפשר להן לתפקד במהלך היום. טיפול נוסף מתבצע באמצעות תרופה הנקראת ויזאבל, המפחיתה כאבים ומצמצמת את היווצרותם של הנגעים ודלקות.

  • טיפולים הורמונליים

דיכוי הפעילות ההורמונלית בגוף על מנת להוריד למינימום את ייצור האסטרוגן אליו מגיבה המחלה ומתפתחת.

  • לפרוסקופיה

כריתת נגעים, הפרדת הידבקויות הנגרמות מהמחלה, צריבת ציסטות אם קיימות וטיפול במצבים של אי פריון הנגרמים על רקע חסימת החצוצרות.

  • טיפולים אנדרוגניים

טיפולים אגרסיביים להגברת ההורמון הגברי בגוף ולצמצום הנגעים. עקב אגרסיביות הטיפול אין לבצע אותו מעל חצי שנה.

 

ד"ר משה רויבורט, הינו גינקולוג מומחה לבעיות פוריות ופריון, מאבחן ומבצע טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית, במגוון מרפאות ובתי חולים בארץ, לייעוץ בנושאי פוריות ופריון, צרו עימנו קשר בטלפון 072-3301439, או דרך האתר.

The post אנדומטריוזיס ואי פוריות appeared first on ד''ר משה רויבורט.

]]>
שאיבת ביציות https://www.e-piryon.com/%d7%a9%d7%90%d7%99%d7%91%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa/ Wed, 18 May 2022 15:14:45 +0000 https://www.e-piryon.com/?p=513 טיפולי הפוריות המוצעים כיום על ידי הרפואה המערבית המודרנית מעלים את סיכוייהן של נשים רבות להרות. הפריה חוץ גופית הינה אחת משיטות הטיפול הפופולאריות ביותר כיום ועם סיכויים גבוהים להריון.  כדי לבצע את ההפריה יש לבצע הליך של שאיבת ביציות, במסגרתו מוצאות הביציות מהאישה ומופרות…

The post שאיבת ביציות appeared first on ד''ר משה רויבורט.

]]>
ד''ר משה רויבורט
ד''ר משה רויבורט

גינקולוג בכיר ומומחה לבעיות פריון וטיפולי פוריות

שאיבת ביציות

טיפולי הפוריות המוצעים כיום על ידי הרפואה המערבית המודרנית מעלים את סיכוייהן של נשים רבות להרות. הפריה חוץ גופית הינה אחת משיטות הטיפול הפופולאריות ביותר כיום ועם סיכויים גבוהים להריון. 

כדי לבצע את ההפריה יש לבצע הליך של שאיבת ביציות, במסגרתו מוצאות הביציות מהאישה ומופרות בתנאי מעבדה מיוחדים על ידי זרע בן הזוג או על ידי זרע של תורם. 

לאחר שהופרתה הביצית או הופרו מספר ביציות, מוחזרים אל האישה העוברים שהופרו לצורך קליטתם.

כיצד מתבצע הליך שאיבת ביציות

מטרתם של הרופאים המבצעים את הליך שאיבת הביציות הוא לשאוב כמה שיותר ביציות. כדי לבצע זאת, מבצעים הרופאים מעקב אחר זקיקי השחלה וכך יודעים לזהות את מועד הביוץ והבשלתן של הביציות. במקביל, נעשות גם בדיקות דם על מנת לעקוב אחר הרמות ההורמונאליות אצל האישה שיכולות גם הן להעיד על מועד הביוץ עצמו.

כדי לעודד את הביוץ ולהביא להבשלתן של הביציות, נוטלת האישה תרופות הורמונאליות שונות. תרופות אלו מגרות את שחלותיה לייצר ביציות, שאותן ניתן יהיה אחר כך לשאוב לצורך ההפריה. תהליך ההפריה החוץ גופית כולו נעשה בבית החולים ותחת הרדמה כללית. מדובר בהליך כירורגי לכל דבר המצריך גם אשפוז של מספר שעות. לפני ביצועו, עוברת האישה מספר בדיקות לשלילת וירוסים להגדרת הפרופיל ההורמונאלי שלב וכן גם בדיקת שתן.

הליך שאיבת ביציות אורך 15 עד 20 דקות בלבד. בתחילתו מחדיר הרופא המבצע אותו מחט ארוכה דרך הנרתיק עד שזו מגיעה ישירות אל השחלה. עם הגעתה של המחט אל השחלה מבצע הרופא את השאיבה, כשעומדת למולו מטרה אחת ברורה: לשאוב כמה שיותר ביציות, אם כי לא יותר מ – 20 (בממוצע, מצליחים הרופאים לשאוב בין 10 ל – 12 ביציות). מספר הביציות שאותן מצליח הרופא לשאוב תלוי בתהליך המקדים שעברה האישה ובמידת בשלותן של הביציות.

הביציות שנשאבו מועברות למעבדה ונבחנות תחת מיקרוסקופ ולאחר מכן הביציות עוברות הפריה.

בתום ההליך מועברת האישה לחדר התאוששות, שם היא נשארת למעקב מספר שעות (בדרך כלל, כשעתיים) כדי למנוע זיהומים. חשוב לקחת בחשבון תופעות לוואי אפשרויות להליך, כמו דימומים, כאבים, עייפות, בטן נפוחה וגם קושי להתכופף.

סיכונים אפשריים בשאיבת ביציות

הליך זה של שאיבת ביציות נחשב להליך נפוץ מאד בארץ כיום ועוברות אותו עשרות אלפי נשים בכל שנה. ובכל זאת, חשוב לקחת בחשבון שישנם סיכונים אפשריים, העשויים להיות נלווים לו, אם כי נדירים במיוחד.

דימום תוך בטני הוא אחד מהם והוא מתרחש אצל אחת לכל אלף נשים. סיכונים הקשורים להרדמה עצמה, הנחשבים גם הם לנדירים מאד, יכולים להתרחש אצל אחת לכל עשרת אלפים נשים וגם דלקות הן אפשרות שיש לקחת בחשבון (הדלקות עשויות להופיע אצל אחת מתוך חמש מאות נשים).

כדי להקטין את הסיכוי לסכנות אלו, חשוב לפנות אך ורק לרופאים מומחים בתחום, רופאים בעלי ניסיון וברמה מקצועית גבוהה. בנוסף, יש לבדוק רקע של מחלות שונות, לרבות מחלות אוטואימוניות העשויות להשפיע על ההליך ולגרום לבעיות חמורות. בכל מקרה, מומלץ לבדוק מול הרופא מהן הסכנות הצפויים ומהן תופעות הלוואי העשויות להיות נלוות להליך.

The post שאיבת ביציות appeared first on ד''ר משה רויבורט.

]]>